Over Knirps

De geschiedenis van het merk

Het succes verhaal van het nu wereld bekende merk start ruim 90 jaar geleden in 1928 met de uitvinding van Hans Haupt. Hans Haupt, woonachtig in Berlijn, werd gewond gedurende de eerste wereld oorlog en kon zich niet voortbewegen zonder zijn wandelstok. Hans Haupt vond het wandelen met een wandelstok en lange paraplu ongemakkelijk... en zo ontstond het idee om een kleine opvouwbare paraplu te maken. Omdat deze paraplu ineengeschoven kon worden en dus veel kleiner was als de toenmalige paraplus noemde Hans Hauptnames de paraplu "Knirps". Deze uitvinding bracht een ware revolutie te weeg in de paraplu industrie.
Vanaf dit moment volgden de ene na de andere vernieuwing zich op in het Knirps assortiment: De eerste "Knirps" paraplu wordt gevolgd door de Dames Knirps en Heren Knirps, beiden specifiek naar wensen en benodigdheden gemaakt voor de gebruikers.

In 1965 introduceert Knirps de eerste automatische paraplu, de paraplu wordt met behulp van een veermechanisme automatisch geopend. In de jaren erna worden nieuwe materialen gebruikt, innovatieve ontwerpen worden bedacht en geavanceerde mechanismen ontworpen en toegepast.

Tegenwoordig is Knirps een merk dat overal bekend is en wereldwijd herkend wordt. Knirps blijft continue de paraplu's verbeteren met behulp van de kennis over het weer, en de know-how opgebouwd in de loop der jaren hebben.

4Allweather Umbrellas - Knirps Benelux - is sinds 1984 verantwoordelijk voor de verkoop en distributie van Knirps paraplu's in de Nederland, België en Luxemburg.

Logo Knirps

Meer dan 90 jaar innovatie

Hieronder enkele van de vele innovaties in de loop der jaren:

1928

Hans Haupt vind de eerste opvouwbare paraplu uit en geeft hem de naam "Knirps". Tevens wordt de merknaam en de patenten geregistreerd.

1938

De eerste "heren" en "dames" paraplu worden op de markt gebracht.

1951

Knirps lanceert het Knirps magazine de Knirps-verkäuferin

1965

De nieuwe zeer innovatieve automatische paraplu ziet het licht. Knirps heeft veel tijd in de ontwikkeling van deze paraplu gestoken en brengt opnieuw een grote verandering in de paraplu industrie.

1969

De "Rode" dot wordt toegevoegd aan het beeldmerk Knirps. Knirps introduceert de "Reddot" garantie welke staat voor een kwaliteitsprodukt.

1997

Na het succes van de automische paraplu patenteert Knirps het Duomatic systeem. Dit systeem opent en sluit de de paraplu met een druk op de rode knop.

2003

De Knirps licence cooperation wordt opgericht en Knirps Benelux B.V. wordt een licencienemer van het ondertussen wereldbekende merk Knirps.

2004

De X1 in zijn herkenbare EVA hoes wordt geintroduceerd en ontvangt de RedDot award.

2006

Dit is het jaar dat de beste verkochte paraplu wereldwijd voor het eerst op de markt verschijnt. De T2 duomatic, een lichtgewicht automatisch open/dicht paraplu voor zowel dames als heren.

2011

In bepaalde landen wordt de Knirps regenkleding en de Knirps parasols geintroduceert.

2016

Na de succesvolle T2 duomatic, wordt het hele assortiment nog eens hertekend en introduceert Knirps een nieuw herkenbaar design met nog meer bedienings gemak.

2018

Knirps bestaat 90 jaar! Voor de gelegenheid wordt de T200 - opvolger van de T2 - in de herkenbare hoes van de X1 gepresenteerd.

Products Knirps